Om oss

Jag som driver Belöningsbaserade grunder heter Lisa Alm, och bor i de nordligaste hälsingeskogarna med min man och ett gäng fyrbenta. Jag har hållit på med hästar och hästträning sedan barnsben och belöningsbaserad träning sedan ca 2013. I början gick jag hund-klickerkurs och även häst-klickerkurs med min kanin och tog sedan hem konceptet och överförde till träningen med mina hästar. Sedan dess har jag haft möjligheten att både gå kurser och träna privat för Carolina Fransson samt gå kurser för Eva Bertilsson och 2021-22 går jag första omgången av OHR+ instruktörsprogram.

Jag är även utbildad hovslagare och hästmassör och har tidigare jobbat på stuteri, med turridning och unghästträning och även som hovslagare, så hela mitt yrkesverksamma liv har varit hästrelaterat.

Det känns dock som en dröm som blivit sann att få ta del av och följa olika ekipages utveckling och vända och vrida på funderingar kring belöningsbaserad träning på arbetstid så jag måste säga att det här är det roligaste jobbet jag haft. Det är underbart att få stöta på så många personer som vill lyssna på sina hästar!

Materialet i grundkurserna bygger på OHR+ gamla grundkursmaterial som jag har haft privilegiet att ärva, och även uppdatera efterhand.

Mer om mig finns på min egen hemsida lisaalm.nu samt på mitt instagramkonto @lisatorun