Belöningsbaserat sommarläger

Varmt välkommen att tjuvstarta sommaren tillsammans med oss under en rolig och fullspäckad kurshelg där teori varvas med praktik. Vi kommer att prata om inlärning och hur vi kan använda våra kunskaper på det området till att bli bättre på att läsa av hästarna. Du kommer också att få chansen att träna med gårdens flera olika djurslag och fördjupa dig i små detaljer i träningen som gör stor skillnad när vi vill skapa lugna och harmoniska belöningsbaserade träningspass. På lördagskvällen finns det möjlighet att stanna kvar och laga gemensam middag, hänga runt en eld och prata häst med likasinnade, så förhoppningsvis kommer du att få med dig både nya kunskaper och nya djurträningsintresserade vänner hem från helgen.


När?

24-26 maj

fre 18-20, lör 9-17, sön 9-16

Var?

I Stallarholmen, hos Selabonden & Hästlugn, du hittar vägbeskrivning HÄR.

Pris?

2500 kr

Vi kommer att börja på fredagskvällen med en föreläsning om hästens beteende. På lördagen och söndagen blir det kortare teorigenomgångar varvat med praktisk träning med gårdens olika djur. Här finns viss möjlighet att väva in egna önskemål om träningsprojekt. På gården, förutom hästar, finns även träningssugna får, getter, höns och kor.

Sommarlägret passar dig som är ganska ny på belöningsbaserad träning och vill passa på att utforska träningssättet med flera olika djurslag, men också du som tränat ett tag kommer att ha möjlighet att finslipa din träningsteknik och öva din tajming och observationsförmåga. Det enda du behöver ta med dig är ett glatt humör och rena stallkläder och skor.

Boende & Mat

På gården finns tillgång till boende av vandrarhemsstandard, vilket ingår i kurspriset. Enklare sovplats, vattentoalett och dusch samt ett kök utrustat med kylskåp, spis med ugn och mikro. ICA Supermarket finns 2,8 km ifrån gården.

För den som önskar mer bekvämlighet finns en Bed & Breakfast i närheten, cirka 7 minuter bort med bil, eller 10 minuters promenadväg genom skogen. HÄR finns länk till deras hemsida.

Lunch och fika med te och kaffe ingår i kurspriset. Meddela i anmälan om du har några speciella allergier eller andra matpreferenser.

På lördagskvällen finns möjlighet för de som vill att gå ihop och laga middag tillsammans. Om vi inte kan komma överens om någon maträtt som passar alla så går det såklart bra att laga någon egen middag men ändå äta tillsammans.


Instruktörer

Sommarlägret är ett samarbete mellan Hästlugn och Belöningsbaserade grunder.


Viktoria Sandberg

Driver Hästlugn, du hittar mer information om henne HÄR, på hennes facebooksida eller på instagram. Viktorias specialområden är barn, nybörjarekipage och hästunderstödda insatser. Bland flera andra utbildningar har hon gått OHR+ instruktörsutbildning,Lisa Alm

Du hittar mer information om Lisa HÄR, eller på hennes hemsida. Lisas specialområden är hanteringsträning och att översätta din träning till att bli belöningsbaserad. Hon håller även grundkurser med stort fokus på avslappnade träningspass. Även Lisa har gått OHR+ instruktörsutbildning.


Anmälan

Du anmäler dig genom att fylla i och skicka in formuläret här nedanför, samt invänta en bekräftelse per mejl (det kan ta någon dag för bekräftelsen att dyka upp). När du fått din bekräftelse är anmälan bindande. Glöm inte att fylla i om du har några matallergier, samt om du önskar boende på gården. Lägret kostar 2500kr och vi kommer att skicka ut en faktura per mejl ca 2 veckor innan kursstart.

Har du frågor om lägret?

Kontakta oss gärna via mejl om du har några funderingar!

Lisa: beloningsbaseradegrunder@gmail.com Viktoria: hastlugn@gmail.com

Anmälningsformulär