Grundkurs steg 2

4 veckor interaktiv onlinekurs

I den här kursen håller vi kvar träningsstrukturen från delkurs 1 och fokuserar på att hitta bra grundövningar för att skapa en stabil beteenderepertoar för den nya klickerhästen. Här finns stora möjligheter att själv påverka vilka beteenden som känns viktiga för just dig och din häst.

För att få ut som mest av denna kurs rekommenderar jag verkligen att ha gått grundkurs steg 1 först. Det är mycket hjälpsamt att ha lagt lite tid på att hitta lugn och en tydlig struktur i träningspassen när vi vill bygga på repertoaren med fler beteenden.

Hur går det till?

Kursen går under fyra veckors tid och är helt på distans. När du anmält dig kommer du att få en inloggning till vår webkursportal och även bli inbjuden till en privat facebook-grupp för kursens deltagare.

Varje måndag släpps nytt material på webkursportalen, och även en tillhörande övning. Du gör övningarna på egen hand, när det passar dig och din häst, filmar träningen och får sedan skriven eller inspelad återkoppling på träningen.

Återkopplingen sker i den privata facebook-gruppen. Där lägger du upp dina klipp när ni testat en övning, filmklipp på max 5 minuter brukar passa, och du kommer få feedback på måndagar och torsdagar (på alla klipp som ligger i gruppen innan kl. 15). Din lärare för kursen kommer att finnas tillgänglig i facebook-gruppen även andra dagar för att svara på eventuella frågor.

Feedbacken på dina klipp är en stor del av kursens innehåll. Små detaljer i till synes ganska enkla övningar kan göra väldigt stor skillnad när vi börjar träna på ett nytt sätt. Tanken är att det finns möjlighet till feedback två gånger per vecka under kursens gång, så passa gärna på att vara aktiv och utnyttja möjligheten till mycket individanpassad coachning.

Vad behöver du för att gå kursen?

 • En häst att träna med.
 • Matbelöningar som passar din häst.
 • Något att filma din träning med, tex en mobiltelefon (Obs, filmen behöver inte vara av någon toppenkvalite. Det brukar räcka bra med att ställa mobilen lutad mot något och låta den filma, bara du och din häst kommer med i bild).
 • Något att använda som multarget (ex flugsmälla/petflaska/ridspö med en vante i änden/liknande), och ev. någon typ av matta som hovtarget.
 • Inloggning till vår kursportal (om du inte har det skapar vi det åt dig när du anmält dig).
 • Facebook-konto för att kunna vara med i gruppen (om du inte har eller vill ha ett facebook-konto så finns det möjlighet att skicka videoklippen per mejl till din lärare, men då missar du tyvärr att ta del av de andra deltagarnas träning, läsa eventuella frågor och svar, osv).

Vad ingår?

 • Tillgång till material på kursportalen samt en ny övning varje måndag.
 • Personlig feedback från din lärare 2ggr/vecka, alltså totalt 8 tillfällen.
 • Möjlighet att ställa frågor samt knyta kontakt med andra deltagare i facebookgruppen.
 • Möjlighet att ta del av övriga deltagares feedback från läraren.
 • Fortsatt tillgång till materialet på kursportalen även en tid efter att kursen tagit slut.

Datum & pris

Nästa omgång av kursen startar 25 oktober 2024 och håller på fram till 22 november. Kursen kostar 1400 kr. Anmälan sker via formuläret här nedanför. När du anmält dig kommer du att få en faktura på mejlen och när den är betald får du inloggningsuppgifter till kursen.

Anmälan

Hör gärna av dig om du har några frågor eller funderingar!

beloningsbaseradegrunder@gmail.com