Grundkurs steg 1

4 veckor onlinekurs

 

I den här kursen tittar vi på förberedelser för den belöningsbaserade träningen i praktiken samt utforskar hur vi kan skapa en bra struktur för våra träningspass. Kursens upplägg är anpassat för att på ett pedagogiskt och förutsägbart vis introducera nya hästar till belöningsbaserad träning med matbelöningar.

Kursen passar både ekipage som är helt nya för belöningsbaserad träning och vill hitta en bra grund att utforska er vidare ifrån, samt ekipage som provat att träna belöningsbaserat ett tag men inte tycker att ni får någon riktig harmoni i träningspassen.

Hur går det till?

Kursen går under fyra veckors tid och är helt på distans. När du anmält dig kommer du att få en inloggning till vår webkursportal och även bli inbjuden till en privat facebook-grupp för kursens deltagare.

Varje måndag släpps nytt material på webkursportalen, och även en tillhörande övning. Du gör övningarna på egen hand, när det passar dig och din häst, filmar träningen och får sedan skriven eller inspelad återkoppling på träningen.

Återkopplingen sker i den privata facebook-gruppen. Där lägger du upp dina klipp när ni testat en övning, filmklipp på max 5 minuter brukar passa, och du kommer få feedback på måndagar och torsdagar (på alla klipp som ligger i gruppen innan kl. 15). Din lärare kommer att finnas tillgänglig i facebook-gruppen även andra dagar för att svara på eventuella frågor.

Feedbacken på dina klipp är en stor del av kursens innehåll. Små detaljer i till synes ganska enkla övningar kan göra väldigt stor skillnad när vi börjar träna på ett nytt sätt. Tanken är att det finns möjlighet till feedback två gånger per vecka under kursens gång, så passa gärna på att vara aktiv och utnyttja möjligheten till mycket individanpassad coachning.


Vad behöver du för att gå kursen?

 • En häst att träna med.
 • Matbelöningar som passar din häst.
 • Något att filma din träning med, tex en mobiltelefon (Obs, filmen behöver inte vara av någon toppenkvalite. Det brukar räcka bra med att ställa mobilen lutad mot något och låta den filma, bara du och din häst kommer med i bild).
 • Något att använda som target (ex flugsmälla/petflaska/ridspö med en vante i änden/liknande).
 • Inloggning till vår kursportal (om du inte har det får du en när du anmält dig).
 • Facebook-konto för att kunna vara med i gruppen (om du inte har eller vill ha ett facebook-konto så finns det möjlighet att skicka videoklippen per mejl till din lärare, men då missar du tyvärr att ta del av de andra deltagarnas träning, läsa eventuella frågor och svar, osv).

Vad ingår?

 • Nytt material samt en ny övning på kursportalen varje måndag.
 • Personlig feedback från din lärare 2ggr/vecka, alltså totalt 8 tillfällen.
 • Möjlighet att ställa frågor samt knyta kontakt med andra deltagare i facebookgruppen.
 • Möjlighet att ta del av övriga deltagares feedback från läraren.
 • Fortsatt tillgång till materialet på kursportalen även en tid efter att kursen tagit slut.

Datum & Pris

Nästa kursomgång startar 6 september 2024, och håller på fram till 3 oktober. Sista anmälningsdag är 2 september. Kursen kostar 1250kr. Du anmäler dig via formuläret här nedanför och kommer att få en bekräftelse på din anmälan per mejl. När kursen närmar sig kommer en faktura på kursavgiften mejlas ut i samband med inloggningsuppgifter till kursportalen.

Anmälan

Hör gärna av dig om du har några funderingar eller frågor!

beloningsbaseradegrunder@gmail.com